Maikel Smits lid van Team Martin Glas

Maikel Smits gaat in januari 2018 Dakar rijden op de motor. Hij wordt hierbij ondersteund door Martin Glas en graag stelt hij zich aan jullie voor.

“Mijn naam is Maikel Smits , 30 jaar en een ware motorsportliefhebber. Vroeger (26 jaar geleden) had mijn vader een kart en gingen we altijd als gezin naar de kartbaan. In plaats van bij de kartbaan was ik altijd op de crossbaan te vinden. Omdat ik zo gek was op de crossmotors kreeg ik op mijn 6de een PW 50cc’tje van mijn ouders.

In de loop der jaren werd hobbymatig rijden op mijn kleine crossertje, fanatiek sporten en veel trainen. We gingen elk weekend als gezin naar de crossbaan en hebben vele jaren jeugdkampioenschappen gereden tot aan de Interklasse toe. Daarna heb ik nog 2 jaar Supermoto gereden. Hierin hebben mijn ouders mij ook altijd gesteund.

In 2013 heb ik mijn motorrijbewijs gehaald en een Enduro motor gekocht. Voor dat ik één keer opmijn Enduro motor heb kunnen rijden verbrijzelde ik mijn voet. Gelukkig is mijn voet boven verwachting genezen en kan ik nu toch weer rijden. Ik ben vanaf juni 2015 weer fanatiek off-road aan het rijden.

Het navigeren, de lange ritten, het uiterste vragen van jezelf en je machine zoals in een rally vind ik geweldig. Rally rijden en in het bijzonder DAKAR is altijd een droom van mij geweest. Ik heb besloten om niet meer te blijven dromen, maar nu actie te ondernemen om mijn droom waar te maken. Ondertussen heb ik in 2016 mijn eerste twee rally’s gereden. Dit waren beide rally’s in de bergen van Griekenland. Hele technische rally’s met zeer intensieve navigatie. Ik heb zo ontzettend genoten van deze rally’s dat ook in 2017 diverse rally’s gereden zijn met als resultaat de kwalificatie voor DAKAR 2018!

Maikel Smits - DAKAR

In aanloop naar DAKAR 2018 ben ik in contact gekomen met Toon en Marcel van Martin Glas en hebben zij besloten om mij te ondersteunen in het waarmaken van mijn dromen! DAKAR 2018 ga ik rijden dankzij mijn hoofdsponsor Martin Glas. Veel dank daarvoor! Ik ben erg trots om onderdeel te zijn van https://www.facebook.com/teammartinglas/ en daar zijn natuurlijk regelmatig updates over mij te vinden!”

Groeten,
Maikel Smits

 

Maikel Smits - DAKAR
Maikel Smits - DAKAR
Maikel Smits - DAKAR
Maikel Smits - DAKAR
Maikel Smits - DAKAR
"Dit is de eerste keer dat we een partnership in deze vorm hebben. Ik ben blij dat we dit met een vertrouwde partner als Martin Glas mogen doen."
Frans Janssen, Commercieel Directeur
Opgericht in 1820
Altijd de juiste glasoplossing
Snelle service
Zichtbaar mooi