Martin Glas deelt TOP-Oss shirts uit om naamswijziging te vieren

OSS – Fans van FC Oss krijgen nog deze maand een T-shirt om te vieren dat hun favoriete betaald voetbalclub waarschijnlijk weer TOP Oss gaat heten. Hoofdsponsor Martin Glas heeft het ontwerp al klaar, zegt Toon van Moorsel, directeur van het bedrijf. Achterop het rood-wit gestreepte shirt prijkt de naam TOP Oss met daaronder rugnummer 1928, het jaar waarin de voetbalvereniging is opgericht.

TOP-Oss-shirtdesign

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De hoofdsponsor laat om te beginnen 500 shirts drukken en deelt die uit aan vaste supporters. Hoewel de clubleiding officieel niks bevestigt over de ophanden zijnde naamsverandering, kent directeur Van Moorsel geen spoortje twijfel. ,,We weten al langer dat dit eraan zit te komen. Het was voor ons een heel belangrijke reden om dít seizoen hoofdsponsor te worden. De club komt tegemoet aan de emotie en het gevoel van supporters. Dat is goed, en het levert ons publiciteit op. Zo is het ook.”

Het is niet de eerste keer dat het Eindhovense glasbedrijf shirts laat maken om iets te vieren. Eerder dit seizoen liet de hoofdsponsor textiel bedrukken met de inhoud van Teletekstpagina 830, waarop de stand in de Jupiler League te zien is. Niet toevallig ging FC Oss toen aan kop. Op dit moment staat de club vijfde. Net als veel fans gruwt Van Moorsel van de naam FC Oss, die sinds 2009 bestaat. ,,Als ik van de club een mail krijg met daarin ‘FC Oss’ schrijf ik altijd terug: ‘Je bedoelt zeker TOP Oss?’.”

Geruchtenstroom
FC Oss-directeur Peter Bijvelds wil niet reageren op de geruchtenstroom over de naamsverandering die nooit eerder zó serieus was. Dat de domeinnaam toposs.nl sinds eind vorig jaar is geregistreerd en doorlinkt naar de website van de FC draagt daar ook aan bij.

,,Meestal zit er in dit soort geruchten wel een kern van waarheid”, zegt Christian van Lieshout, die woensdag zijn vertrek aankondigde als voorzitter van de Trouwe Oss. Hij vindt het na dertien jaar in het bestuur van de supportersclub tijd voor een frisse wind. ,,Wat mij betreft gaan we zo snel mogelijk terug naar de oude naam. De club draait goed en de terugkeer naar TOP Oss kan daar een extra positieve boost aan geven.”

BRON: Brabants Dagblad

"Dit is de eerste keer dat we een partnership in deze vorm hebben. Ik ben blij dat we dit met een vertrouwde partner als Martin Glas mogen doen."
Frans Janssen, Commercieel Directeur
Opgericht in 1820
Altijd de juiste glasoplossing
Snelle service
Zichtbaar mooi